Joost Saris

joost sarisVoorheen ruim 5 jaar werkzaam geweest als projectleider grootonderhoud bij WonenBreburg in Breda. Daarvoor in dezelfde stad bij advies en architecten bureau SOAB. Maar na 10 jaar in de bestaande wijken in Nederland een steentje mogen bijdragen, was ik zowel in mijn werk als privé toe aan een nieuwe uitdaging.
Het avontuur om te emigreren van Tilburg naar Aruba en daar een nieuwe leven op te bouwen lonkte. Niet gepland en zonder voorbedachte raden werk ik nu weer in het werkveld van bestaande wijken maar dan op Aruba. Nu in rol van project manager namens de eigenaar van te restaureren en gerestaureerde monumenten.

Onze projecten / monumenten hebben absoluut een impact op de bestaande wijk veel minder direct voor de bewoners dan de renovatie projecten van woningbouw die ik deed in Nederland. Maar het effect is hetzelfde. Misschien is het spin-off effect juist groter. Bij het restaureren van een leegstaand en vaak vervallen monument komt er leven in het pand, in de straat en daardoor nieuw leven in de wijk. En nog mooier zijn de verhalen die weer tot leven komen over het gebouw, zijn voormalige functie en personen die er woonden of werkten.